Testimonials


Ervaringen van cliënten:

Wat ik ook probeerde, ik kreeg het niet rustig in mijn hoofd.De huisarts stuurde mij naar de psychiater en deze schreef mij kalmerende middelen voor. Dit voelde niet goed en had het idee dat ook hier niet werd begrepen en gehoord. Dat ik gevoeliger ben dan andere en meer prikkels in mij opneem, dat wist ik toen nog niet. Via via kwam ik op internet een HSP zelftest tegen en was eigenlijk nieuwsgierig wat HSP nu precies inhield. Binnen 5 minuten had ik alle vragen beantwoord en bingo een score van 95%. Zo herkenbaar, alsof ikzelf deze vragen had verzonnen. Na ruim 40 jaar wilde ik er direct alles van weten en kocht een paar boeken van Elaine Aron. Toen ik ze had gelezen was ik helemaal de weg kwijt. Moest opnieuw 40 jaar informatie verwerken want ik begreep de wereld niet en anders om. Probeerde deze informatie te laten bezinken maar dat ging niet vanzelf. Op internet verder gaan zoeken en zo kwam ik in contact met Marije. Aan de rand van Amsterdam waar je zelfs ook nog goed(koop) kan parkeren. Ik zag tegen de eerste afspraak op, maar toen ik binnen was viel dat gelukkig mee. Zij is zelf ook HSP en begreep mij vanaf de eerste minuut als geen ander. Wouw, alsof er een nieuwe wereld voor mij open ging. Heel rustig luisterde zij naar mij en liet mij inzien dat HSP ook voordelen heeft. Na een aantal gesprekken heb ik mezelf meer onder controle en kan ik beter communiceren door aan te geven wat ik wel en niet wil. Ook in de relatie heb ik een betere plek ingenomen. Mijn netwerk met andere HSP-ers is groter geworden en ontmoet dagelijks andere HSP-ers. Ook heb ik geleerd om anders met emoties om te gaan en kan dit iedereen aanbevelen. Ruim 20 % van de mensen heeft HSP, en voor jezelf en voor de buitenwereld is het goed als je weet hoe je hiermee beter kan omgaan. Na een paar maanden zie ik de toekomst anders tegemoet en ben Marije dankbaar voor de kennis die zij met mij heeft gedeeld. Zij heeft mij een goede balans geven door ondersteuning en met tips direct zelf aan de slag te gaan. Als HSP-er kan ik oprecht zeggen, had ik haar maar eerder ontmoet.

HS.Peter/januari 2015

Mijn zoon is bij SpeelJeWijs gekomen toen hij 5,5 jaar was. Het ging toen niet zo goed met hem, school was geen pretje en aansluiting in de klas bij leeftijdsgenoten vond hij niet. Hij voelde zich anders, had hele andere interesses, voelde zich niet geaccepteerd en niet begrepen. Als vijfjarige kun je dat niet goed onder woorden brengen en dan uit zich dat in je gedrag - de clown uithangen op school en opstandig en vol weerstand thuis.

Vanaf de eerste keer bij SpeelJeWijs was er al verandering in hem op te merken. Toen ik hem vroeg wat hij het leukste vond die middag bij SpeelJeWijs was zijn antwoord: "Iedereen was zo aardig". Ik denk dat die opmerking heel goed samenvat wat SpeelJeWijs voor hem betekent. Er is geen druk om te presteren, om geaccepteerd te worden, om met anderen bezig te zijn. Er is zowel bij de kinderen als bij de volwassenen wederzijds respect. Daarnaast is de onzichtbare onderlinge golflengte een factor van invloed. Het geeft rust, vrijheid en blijheid.

Al na een paar keer was Miko zo op zijn gemak dat hij - en nu nog steeds - de volgende dag weer naar SpeelJeWijs wil gaan. Het maakt hem niet zoveel uit wat de activiteiten zijn, hij vindt het prettig om in een andere omgeving te zijn, lekker buiten - de trampoline is zeer favoriet - en ook om bij andere kinderen te zijn bij wie hij zichzelf durft te zijn. Inmiddels zit hij op een andere school waar hij zich veilig en op zijn gemak voelt. Dat scheelt een stuk. Aansluiting bij andere kinderen is nog moeilijk. Voor hem is SpeelJeWijs een gewoonte geworden, elke woensdag is het feest. De kracht van de positiviteit bij SpeelJeWijs speelt een grote rol voor hem en 'dingen maken' vindt hij leuk. Insectenhuisjes, hout zagen, etc.  Mijn zoon is hooggevoelig en kan nog niet goed daarmee omgaan zonder erg moe te worden. Bij SpeelJeWijs is hij juist heel actief - op andere dagen is dat niet zo - en dat geeft hem energie op een goede manier.

Ik denk dat hij veel kan leren bij SpeelJeWijs zeker als het gaat om sociale en emotionele vaardigheden.

 De foto's die wekelijks worden gemaakt en verstuurd met het verslag zijn een cadeautje. Het moge duidelijk zijn, wij zijn fan! En als zijn zusje oud genoeg is, gaat ze vast ook naar SpeelJeWijs!

Moeder M.

 

Mijn dochter (11) is een heel verlegen meisje met verlatingsangst. Als we afscheid nemen dan doet ze daar altijd lang over, met veel kusjes, veel gezwaai. Met een brok in je keel rij je dan als moeder weg, ook al weet je dat ze het naar haar zin heeft. Ze kijkt de kat uit de boom, is onzeker en als kinderen haar pesten dan voelt ze zich aangevallen.

Ze is nu drie keer bij SpeelJeWijs geweest en ze verandert in een ware dame: geeft me een por, zegt dag mam en loopt weg, rechtop, hoofd omhoog en met vol vertrouwen, zo van dit is leuk en mama zie ik straks wel weer. Kinderen die haar pesten, laat ze niet meer toe in haar hart en het lijkt haar niet meer te raken. ‘Normaal’ was ze er zo van streek van! En dat zal heus nog wel een keer gebeuren, maar ze weet ook dat als ze in haar kracht staat, ze niet bij haar naar binnen dringen. Mijn kleine jongedame van bijna 12, die (soms) overkomt als een meisje van 8, wordt nu een grote jongedame, die er staat en waar je niet om heen loopt, die je ziet staan en bloeien als een nog mooiere grotere bloem. Al na 3 middagen zie ik deze meid zo veranderen, zo genieten, en dan geniet ik als trotse ouder ook mee - en ook degenen die deze middagen organiseren. Ik kan alleen maar zeggen SpeelJeWijs is top, ik kan het echt aanraden!

Een moeder

 

‘De reden dat wij onze zoon op de ‘club’ van SpeelJeWijs deden

Onze zoon is 10 jaar en zit op het speciaal onderwijs. Hij heeft niet veel vrienden en weet vaak ook niet goed op de juiste manier contact te maken. Dus buiten spelen is vaak een moeilijk punt voor hem.

Wij merken aan hem dat hij veel zelfverzekerder is geworden, omdat hij op de club wél leuke contacten heeft gemaakt en dat de dingen ook lukken.

Op school heeft hij nu ook vrienden gemaakt en hij laat zich niet meer pesten, maar gaat er tegein. Op onze moestuin gaat hij nu zelfstandig naar de speeltuin en komt dan ook terug met kinderen om te spelen.

Voor de situatie thuis is het ook goed dat onze zoon aan SpeelJeWijs deelneemt. Ik had hem hiervoor nog nooit zo lang ergens anders gelaten, maar zie nu in dat hij juist groeit in zijn vertrouwen als ik hem meer loslaat.

'Voor ons beiden heeft de club dus veel goed gedaan!’

Marjolijn

 

Sinds februari 2013 neemt onze dochter wekelijks deel aan de activiteiten van SpeelJeWijs op boerderij Landzicht te Velserbroek. Onze dochter is 6 jaar en zit in groep 2 van de basisschool in Santpoort-Noord. Een beetje een verlegen meid, maar met een vrolijk en sterk karakter. Ze zingt heel graag en vaak horen wij haar haar lievelingsliedje “Het is een mooie dag” zingen. En ook al regent het… dan gaat de zon meteen schijnen.

 Vanaf het beging was er een perfecte klik tussen haar en de geweldige “leidsters”:

Arjanne en Marije. De vertrouwde locatie (waar ze ook yogalessen volgt) en de twee hartelijke en grappige “juffen” - hebben op onze dochter een goed  effect. Ze was heel snel bevriend met de  andere kinderen van “SpeelJeWijs” groep. Nu heeft ze nieuwe vrienden buiten haar school gekregen en wat heel bijzonder is - een nieuwe beste vriendin (afkomstig uit Polen).

De locatie, de boerderij, zorgt voor rust en ontspanning. Het geeft onze dochter een gevoel van vrijheid. Zo ontspannen en geïnteresseerd in activiteiten is  ze in het openbaar zeer weinig. Zij vindt ook heel fijn dicht bij de natuur en bij de paarden te zijn.

De onderwerpen van “SpeelJeWijs” komen niet zo vaak in de klas op school of bij ons thuis op tafel. Wij krijgen de indruk dat zij het heel spannend en interessant vindt. Vooral de spelletjes, ervaringen en gesprekken over de emotionele kanten van het leven. Zij leert veel van de activiteiten en toont nieuwe emoties. Haar binnen- en buitenwereld wordt steeds breder en mooier. Zij durft nu meer zichzelf te zijn.

Wat wij ook zeer waarderen dat zijn de wekelijkse berichten over de besproken onderwerpen/activiteiten van “SpeelJeWijs” en de geweldige foto’s! Niet wij alleen, maar ook oma’s en opa’s kunnen genieten van deze kleurrijke fotoreportages!’

Een vader en moeder

 

Acht jaar wisten we dat onze zoon anders reageerde in bepaalde situaties dan wij om ons heen zagen bij andere kinderen. We konden er onze vinger niet op leggen. Als ouder wil je graag je kind op weg helpen maar soms heb je wat handvatten nodig. Tijdens de zoektocht naar een geschikte coach kwamen wij terecht bij Marije. Onze zoon blijkt hoogsensitief, wat direct een heleboel verklaarde over zijn gedrag. In hoeverre moet je meegaan in zijn sensitiviteit maar help je hem wel stevig te staan in de huidige samenleving? Marije heeft met onze zoon voornamelijk zijn kwaliteiten naar boven weten te halen en hem geleerd zijn kracht te voelen en hoe deze toe te passen, in samenwerking met Bandu, Marijes hond :-). Wij zagen ons kind opbloeien en stevig in zijn schoenen staan, helemaal na een middag Speel je wijs, mede georganiseerd door Marije. Het is nu enkele maanden na de laatste afspraak en het gaat erg goed met onze zoon. Hij mist Marije en Bandu wel, dus dat wordt nog eens afspreken. Kortom, Marije chapeau voor je fantastische hulp!

Ouders van R., Amsterdam

 

Het  heeft me vooral heel veel rust gebracht. Rust omdat ik me beter af kan sluiten voor het gevoel van anderen, rust door oefeningen wanneer ik me heel erg onrustig voel en rust door het zelfinzicht dat ik opgedaan heb.

Marije, 31 jaar, moeder en beleidsadviseur 

 

Het heeft mij rust, ruimte en inzicht gegeven. Weer even terug naar wie ben ik, wat wil ik, wat voel ik en wat vind ik belangrijk.

M. Verheul, 37 jaar

 

Door naar Marije te gaan ben ik mezelf veel beter gaan begrijpen en respecteren. Waar komen sommige gevoelens vandaan en wat kan ik eraan doen als ik even geen behoefte heb ik al die gevoelens en stemmingen van anderen die steeds maar binnenkomen? Wat kan ik doen om mijn 'gave' niet meer een last te laten zijn in mijn dagelijkse & sociale leven. Nu weet ik wat ik eraan kan doen om in bepaalde situaties de last/gevoelens etc. van andere buiten te houden en ruimte te geven aan mijn eigen gevoelens/gedachten etc. Waardoor ik me niet meer hoef te laten overdonderen en minder vaak een 'oplaad' momentje nodig heb. Ook vond ik het fijn om te horen dat de dingen die ik voel of hoe ik ze meemaak helemaal niet raar zijn maar gewoon 'horen' bij een gevoelig persoon(hsp). Marije heeft mij geholpen om zelfverzekerder en met meer energie voor mezelf in het leven te staan!

MK, 18 jaar

 

Het belangrijkste voor mij is het leren aarden, ik ben in mijn lichaam terecht gekomen. Iemand zei mij gisteren toevallig dat ik bij mijn geboorte al niet helemaal goed in mijn lichaam zat en nu eindelijk wel, maar dat moet heel erg wennen. Dat is inderdaad zo! Verder heb ik meer vertrouwen gekregen in mijn intuïtie en mijn ‘weten’. Ik ben er ook achter gekomen dat ik in de dingen die ik als hsp meemaak en de ervaringen die ik heb, niet de enige ben. Er zijn andere mensen die dezelfde soort ervaringen hebben, dus ik verbeeld het mij niet, het is echt!

Milou, piloot

 

“Van jongs af aan ben ik al bijzonder gevoelig. Niet zozeer voor geluid, geur of smaak, maar vooral in het oppikken van gevoelens van anderen. Op mijn werk en in mijn relatie word ik hier soms zó door overspoeld dat ik mijn eigen weg kwijtraak.

Marije heeft me laten ervaren hoe het voelt om in mijn lichaam te leven en daar ook te blijven in contact met anderen. Zo raak ik mezelf niet kwijt. Ik ben nu krachtiger en zelfverzekerder.

Vanaf het eerste moment voelde ik me volledig op mijn gemak bij Marije. Ze is rustig en geduldig en voelt precies aan waar ik behoefte aan heb. En alles met een flinke scheut humor. Zo hebben we in korte tijd, op een heel prettige manier, kilometers gemaakt.”

 Lynn

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Namaste Webdesign