SpeelJeWijs


Na 3 prachtige leerzame jaren zijn we afgelopen zomer gestopt met SpeelJeWijs!

Unieke kindermiddagen op iedere woensdagmiddag tussen 13.30 en 17.00 uur  op Boerderij De Straalhoeve in Vijfhuizen! We stellen wekelijks een programma samen – ook in samenspraak met de kinderen! – waarin de kinderen iets kunnen ervaren, leren, ontdekken, kortom genieten!

We combineren leuke ‘leer’dingen met activiteiten waarbij je met aandacht voor jezelf en elkaar nieuwe ervaringen opdoet. Dus op een speelse manier dingen leren die alle kinderen en dus ook ‘kinderen met iets extra’s’ – anderen noemen dat ook wel hooggevoeligheid, hoogbe-gaafdheid, ADHD, ADD, autisme, dyslexie, PDD-NOS etc., kortom kinderen van deze tijd – kunnen gebruiken in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld stevig in je schoenen staan, omgaan met emoties, grenzen aangeven, leren ontspannen en mediteren, het hoort er allemaal bij. Iedere week hebben we een specifiek thema waar we dan van alles omheen doen – binnen en buiten: spelletjes, iets knutselen, en natuurlijk genieten van de dieren op de boerderij. Er zijn kippen, varkens, koeien, schapen en af en toe lammetjes.

Ons doel met deze middagen is kinderen te laten beseffen dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn, ze iets te laten leren en vooral veel plezier te maken!

 

 

Namaste Webdesign