Een familieopstelling / Systemisch werken


Onbewust streeft iedereen binnen zichzelf, maar ook binnen bijvoorbeeld een gezin naar een harmonieuze samenhang. Er is een balans. Er kunnen gebeurtenissen plaatsvinden of lang geleden hebben plaatsgevonden waardoor het evenwicht wordt verstoord. Wordt deze gebeurtenis niet op een verantwoorde manier/adequaat opgelost, dan kunnen overige gezinsleden dit gaan opvangen. Zij trachten het evenwicht onbewust te herstellen, zelfs als dit ten koste gaat van henzelf. De oorzaak van de disbalans kan binnen het gezin liggen, maar het kan zich ook uitstrekken naar overige leden binnen de gehele familie zoals grootouders, tantes etc.

Ik werk in een familieopstelling één op één of met een groep representanten. De cliënt komt met een vraagstelling van het probleem/verlangen.

De opstelling geeft inzicht in de patronen die zich binnen iemand of een gezin afspelen. Op deze manier biedt het een mogelijkheid om samen met de cliënt bijvoorbeeld de balans binnen zichzelf en daardoor binnen het gezin te herstellen.

Ik werk bij een één op één opstelling meestal met de gekleurde flessen van Aura Soma.

Een opstelling duurt ongeveer één tot anderhalf uur.

 


 

Namaste Webdesign